Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
Mobil menu

Kompetencehjulet

Kompetencehjulet anvendes til at udarbejde:

  • Kompetenceprofiler af børn forud for forældresamtaler
  • Handleplaner for det enkelte barn, hvis det vurderes, at der er behov for en særlig indsats.


"Kompetencehjulet"er samtidig et grundlæggende redskab til det pædagogiske arbejde generelt, arbejdet med læreplaner, dokumentation og tværfagligt samarbejde og overgang mellem børnehave og skole.
Kompetencehjulet giver mulighed for, at pædagogen kan systematisere sine iagttagelser/observationer af barnet, således at der gives et fuldt overblik over barnets kompetencer på alle læreplansområderne.
Kompetenceprofilen er ikke en test, men et øjebliksbillede af hvordan pædagogen tæt på barnet oplever barnets kompetencer.

Forældrene skal altid oplyses om, at der udarbejdes kompetencehjul for deres barn og de har ret til at få materialet udleveret. I de flestes tilfælde foregår dette i forbindelse med forældresamtalerne hvor pædagogen gennemgår hjulet og orientere om hvilke indsatser der iværksættes fra institutionen og giver råd om hvor forældrene kan støtte barnet i dets udvikling.

I Børnegården Vester Nebel udarbejder vi kompetencehjul på alle børn forud for forældresamtaler - første gang er når barnet har gået hos os i ca. 6 måneder. Herefter opdateres barnets kompetencehjul som minimum hvert år i april/maj måned og ellers i forbindelse med forældresamtalerne. På den måde har vi altid et overblik over barnets udvikling og kan hurtig sætte ind hvis vi ser barnet ikke trives og udvikles som forventet. 
Vi har også mulighed for at lave en samlet statistik af stuens børns kompetencehjul - heri er det enkelte barn anonym, men det giver os et billede af hvordan det samlede læringsmiljø er på stuen, hvilket vi bruger i forbindelse med planlægning af det kommende års indsatser.

I er altid velkomne til at kontakte ledelsen hvis I vil høre mere om vores brug af kompetencehjulet eller har spørgsmål hertil.

I kan også lære mere om kompetencehjulet på www.learnlab.dk